Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

To πρόγραμμα πάλης όπως κατατέθηκε από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην 88η Γ.Σ της ΔΟΕ

Δημοσιεύουμε το πρόγραμμα πάλης όπως κατατέθηκε από την Α.Σ.Ε στην 88η Γ.Σ.  Για καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση σας δείτε τα 2 βίντεο που ακολουθούν.
( Το κείμενο  που ακολουθεί είναι απομαγνητοφώνηση , σε γενικές γραμμές , της ομιλίας του Αχιλλέα Ζορμπά, εκλεγμένου πλέον μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ)

1.Οργάνωση της πάλης με στόχο απεργία αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης , σε όλα τα επίπεδα.
2.Αγώνας για να επιβάλλουμε τους  μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Από την αρχή της χρονιάς  να ξεκινήσουμε πρόγραμμα κινητοποιήσεων για τη μονιμοποίηση των τουλάχιστον 35.000 αναπληρωτών συναδέλφων μας, αλλά και όλων των συμβασιούχων του δημοσίου.
3. Με απόφαση της 88ης Γ.Σ να καλέσουμε τους  Συλλόγους διδασκόντων να μη συγκροτήσουν και να μη λειτουργήσουν Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Ο.Ε.Υ)
4. Στο επόμενο διάστημα τα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσουν πολύμορφες παρεμβάσεις  στις περιφερειακές διευθύνσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στο Υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην εφαρμογή ψηφισμένων νόμων για τη λειτουργία του σχολείου όπως το Π.Δ. 79, το νόμο 4547, ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις , συγχωνεύσεις κλπ.
5. Χρειάζεται άμεσα πανελλαδική κινητοποίηση ώστε να εφαρμοστεί  η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή τόσο στους  298 που έχουν οριστεί όσο και στους    27 εναπομείναντες  για την τρίτη χρονιά,  με την αναγκαία κτιριακή και άλλη υποδομή, χρηματοδότηση και διορισμούς.
6.Είναι καθήκον του εκπαιδευτικού κινήματος, αλλά και κάθε εκπαιδευτικού να μιλήσει για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να υποδεχτεί τα παιδιά του πολέμου στα σχολεία διεκδικώντας υποδομές και στήριξη τους.
7. Η ομοσπονδία πρέπει να συμπορευτεί με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο και με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, πρωτίστως κόντρα στη συνδικαλιστική μαφία της εργοδοτικης ΓΣΕΕ , αλλά και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της  ΑΔΕΔΥ.
Συμπερασματικά:Ο Σεπτέμβρης πρέπει να  μας βρει έτοιμους από την πρώτη μέρα με Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Συλλόγους όπου θα βάλουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα με ζητήματα αιχμής:
1.Μόνιμοι διορισμοί και δικαιώματα αναπληρωτών.
2.Κάλυψη όλων των  κενών στα σχολεία από την πρώτη μέρα
3. Απεργία αποχή από την αξιολόγηση
4.Να μη συγκροτηθούν ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης
5. Να εξασφαλιστεί θέση σε κάθε νήπιο-προνήπιο σε δημόσιο νηπιαγωγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου