Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

17/1/2019 - Μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση



Απαιτώντας μονιμοποίηση των αναπληρωτών και μαζικούς μόνιμους διορισμούς στα σχολεία, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απεργούν και σήμερα, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμών, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.



Στο πλευρό τους είχαν εργαζόμενους από άλλους κλάδους του δημόσιου τομέα που σήμερα απεργούν, αλλά και φοιτητικούς Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΜΑΣ.
Μεγάλη σε συμμετοχή αλλά και ιδιαίτερα δυναμική ήταν η απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Αθήνα.
Οι απεργοί διαδήλωσαν έξω από την Βουλή, με συνθήματα όπως «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών μονιμοποίηση των αναπληρωτών» και «τα κριτήρια τους είναι κοροϊδία, σημαίνουν απολύσεις και ανεργία», αποκαλύπτοντας τον πυρήνα της ρύθμισης της κυβέρνησης και προβάλλοντας το αίτημα που ενώνει όλους τους εκπαιδευτικούς για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.
Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ και εκπαιδευτικός Γιάννης Δελής που επανέλαβε πως το Κόμμα σε αυτόν τον αγώνα θα είναι πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών για να μην περάσει.
Εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ ο Σπ. Μαρίνης, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση στην Αθήνα και τα αντίστοιχα συλλαλητήρια που έγιναν σε πολλές ακόμα πόλεις, τόνισε πως στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πολιτική των απολύσεων, της αδιοριστίας, της ανακύκλωσης της ανεργίας, δεν θα περάσει. Αναφερόμενος στην συμπόρευση με τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα και τους γονείς τόνισε πως σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. 
Kατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, δεν έλειψαν στιγμές μικροέντασης, στα σκαλιά της Βουλής μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καθώς και στην είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Αμαλίας.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το πρωί με συγκέντρωση στα Προπύλαια όπου χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, της ΟΓΕ και πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών
Επίσης αναγνώστηκαν μηνύματα αλληλεγγύης, από Συνδικάτα και Σωματεία τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων χωρών. Με θέρμη έγινε δεκτό το μήνυμα αλληλεγγύης των δασκάλων του Λος Άντζελες, οι οποίοι και αυτοί βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου