Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Προτάσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για δράση του Σ.Ε.Π.Ε. Αργολίδας

Το παρακάτω πλαίσιο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συλλόγου
AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
1. Για την καλύτερη, εγκυρότερη και εγκαιρότερη πληροφόρηση των συναδέλφων , αλλά και όσων ενδιαφέρονται για  όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση, δημιουργία ιστοσελίδας του Συλλογου.
Συγκεκριμένα:
α.Δημοσίευση των πρακτικών και αποφάσεων των συνεδριάσεων του Συλλόγου
β. Επιστημονικά άρθρα, σχόλια ή απόψεις μελών του Συλλόγου μας
Υπεύθυνη για την ιστοσελίδα να είναι επιτροπή που θα αποτελείται από 1 μέλος από κάθε παράταξη.
Οι όροι λειτουργίας και η μορφή  της ιστοσελίδας να αποφασιστούν σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
2.. Να εξετάσουμε αν υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης του Δ.Σ. για συναδέλφους ( από κοινού με δευτεροβάθμια) που ενδεχόμενα αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμού του σπιτιού , κόψιμο ρεύματος, νερού κλπ. Αν εντοπιστούν παρόμοια ζητήματα , άμεση κινητοποίηση. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Συμπαράσταση σε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Να βάλουμε εμείς ζήτημα , οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, στα εργατικά κέντρα για πανεργατική αντίδραση-ματαίωση πλειστηριασμών.

3. Ενημέρωση από  το Δ.Σ ή από διαπαραταξιακή επιτροπή του Δ.Σ, των Διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων
4. Άμεσα, αν γίνεται πριν την απεργία, σύσκεψη με ΕΛΜΕ, Συλλόγους Γονέων και Ενώση  Γονέων στο Νομό, αν υπάρχει.
5. Μέχρι τέλος του μήνα  συνάντηση με τους υπεύθυνους Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών στους Δήμους.
6.Να απαιτήσουμε από τα Δημοτικά Συμβούλια να ενημερώνεται ο Σύλλογος μας για θέματα που συζητούνται  και αφορούν  τα σχολεία και να παρεμβαίνει στα Δημοτικά Συμβούλια. Να έρθουμε σε επαφή με εκλεγμένους συναδέλφους μας στα Δημοτικά Συμβούλια. Έχει μεγάλη σημασία να ενημερωνόμαστε για τις θέσεις τους και τη στάση τους σε ζητήματα που μας αφορούν.
7. Οι συνάδελφοι και οι Δ/ντές των Σχολείων να επικοινωνούν με το Δ.Σ του Συλλόγου για όποιο ζήτημα απασχολεί το Σχολείο. Ιδιαίτερη σημασία σε θέματα θέρμανσης και υποσιτισμού μαθητών.
8. Για τα παιδιά των προσφύγων χρειάζεται άμεσα κρατική παρέμβαση εκπαιδευτικής στήριξης, δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, παίρνοντας υπόψη τη ρευστότητα για τη χώρα της τελικής εγκατάστασής τους. Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με επίκεντρο τις δομές στις οποίες βρίσκονται τώρα οι πρόσφυγες, ανεξάρτητα από την πορεία και τους ρυθμούς παραμονής τους στης Ελλάδα. Να επισκεφτούμε χώρους εγκατάστασης προσφύγων για να διαπιστώσουμε συνθήκες διαβίωσης παιδιών, αν υπάρχουν στην περιοχή μας.
9.Θεωρούμε αυτονόητη τη συμμετοχή του Συλλόγου μας σε κινητοποιήσεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν προβλήματα του νομού. Μπροστά μας έχουμε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των εργαζόμενων.
10.Κοινές συνεδριάσεις με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Να έρθουμε σε επαφή με ΕΛΜΕ για να δούμε το ζήτημα σοβαρά, γιατί όπως είναι γνωστό αρκετοί συνάδελφοι  ειδικοτήτων απασχολούνται και στις δύο βαθμίδες.
11.Η επόμενη ή κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. να γίνει στο Κρανίδι.
12.Καμιά κοινή εκδήλωση του σωματείου μας με τη διοίκηση. Δε χρηματοδοτούμε ούτε συμμετέχουμε στις φιέστες των εκπροσώπων της εργοδοσίας. Δε στρεφόμαστε εναντίον προσώπων αλλά εναντίον της πολιτικής που καλούνται να εφαρμόζουν.

13. Έκφραση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του εργοστασίου χυμοποίησης και τυποποίησης χυμού «Εσπερίδες» της ΕΑΣ Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου