Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αποκλείονται εκατοντάδες από τους πίνακες αναπληρωτών

Να ανοίξει ξανά το ηλεκτρονικό σύστημα για τις αιτήσεις ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών, ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση όσοι εκπαιδευτικοί δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες, ζητά η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων από το υπουργείο Παιδείας. Το ζήτημα έθεσε χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία της με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο.
Οι προθεσμίες για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών ήταν 13 - 28 Απρίλη και πολλοί εκπαιδευτικοί, είτε γιατί δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τις ημερομηνίες, που συνέπεσαν και με τις διακοπές του Πάσχα, είτε για άλλους λόγους, δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αιτήσεις. Παράλληλα, αποκλείονται και οι φοιτητές που θα αποφοιτήσουν κατά τη λήξη του εαρινού εξαμήνου 2017.
Σύμφωνα με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας, η απάντηση που έλαβαν από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, κατά τη χτεσινή τους συνάντηση, είναι πως τα συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια σχετίζονται με τα χρονοδιαγράμματα που έδωσε το ΑΣΕΠ, προκειμένου να προλάβουν να είναι οι αναπληρωτές στα σχολεία το Σεπτέμβρη. Από την πλευρά της, η Πρωτοβουλία δηλώνει πως είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης να ανοίξει εκ νέου το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων και να γίνουν οι διαδικασίες όπως πρέπει, καλώντας το υπουργείο να άρει την αδικία, η οποία προστίθεται στα προβλήματα της χρόνιας αδιοριστίας, των απολύσεων και της συνεχόμενης ανασφάλειας που βιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου